MEDEWERKERSLOYALITEIT: RECHT EVENREDIG MET ECONOMISCH HERSTEL?

MEDEWERKERSLOYALITEIT: RECHT EVENREDIG MET ECONOMISCH HERSTEL?

De economische crisis lijkt op zijn retour. Het vertrouwen is nog niet geheel hersteld, maar het gaat de goede kant op. Al onze nieuwe en verhelderende economische inzichten ten spijt, op het gebied van personeelsmanagement lijkt er vooralsnog weinig veranderd. Misschien wacht u wat langer dan vroeger met het aantrekken van nieuw personeel. Of staat u niet gelijk te wapperen met een contract voor onbepaalde tijd. Hoe dan ook, u hoopt waarschijnlijk net als wij dat het snel weer ‘business as usual’ wordt.

Maar daarmee kan een belangrijk gevolg van die herstellende economie u zomaar ontgaan. De afgelopen vijf jaar is het opvallend rustig geweest op de ‘transfermarkt’. Onzekerheid zorgde ervoor dat werknemers tijdens de crisis ‘trouwer’ waren aan hun werkgevers dan daarvoor. Vergelijkt u de verloopcijfers van de afgelopen jaren maar eens met die tót vijf jaar terug: waarschijnlijk lag de spontane uitstroom de laatste jaren een stuk lager. Het risico bestaat dat werknemers met de aantrekkende markt hun kansen zullen verkennen en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.

Het is dus raadzaam om nu al stil te staan bij wat dit voor uw organisatie kan betekenen. Hoeveel functies worden er bijvoorbeeld bekleed door mensen die u écht niet kunt missen? Welke medewerkers zijn toe aan een nieuwe stap, in- of extern? Hoe snel denkt u vervanging voor hen te kunnen vinden? Misschien bent u van mening dat er genoeg wervings- en detacheringsbureaus zijn die de gaten in uw personeelsbestand snel kunnen opvullen? Zeker! Zij zullen u maar wat graag van dienst zijn: hun aandelen stijgen al bij het vooruitzicht. Maar aan deze ‘acute service’ hangt wel een prijskaartje. Bent u bereid om dat te betalen?

Er zijn alternatieven. De eerste stap daarin is zicht krijgen op uw huidige situatie en uw personeelsbestand goed tegen het licht houden. Wie heeft u bijvoorbeeld nodig in de toekomst? Met wie en met welke functies loopt u risico? Met een goede planning en strategie kunt u enorme besparingen realiseren op uw personeelskosten in het algemeen en op uw recruitmentkosten in het bijzonder. Wilt u liever niet door schade en schande wijs worden, doe dan gerust uw voordeel met het volgende: Strategische personeelsplanning is een onmisbaar instrument om uw personeelskosten onder controle te houden en zou alleen daarom al een vast onderdeel moeten uitmaken van uw organisatie-brede toekomststrategie. QBrick helpt u graag om dit in kaart te brengen, zodat u straks tevreden uw cijfers zult kunnen vergelijken met die van vóór de crisis.

 

Auteur: Lennart van den Belt, partner bij QBrick